HTML

Minden, ami szép és jó (vagy csúnya és rossz)

A nagy összevisszaság, ami a fejemben van.

Friss topikok

2009.05.10. 09:34 Hoppancs

Smith and Pyle, avagy Jigsaw bukott tanítványa zenekart alapított

 

A Fűrész filmek rajongóinak bizonyára ismerősen hangzik Amanda, illetve az őt játszó Shawnee Smith neve. A harminckilenc éves színésznőről azonban kevesen tudják, hogy nemrég összeállt régi barátnőjével, a szintén szakmabeli Missi Pyle-lal, és létrehozták a Smith and Pyle zenekart. Az egyszerű gitárzenére és a gyakran humoros, önironikus szövegekre épülő dalokról lerí, hogy a "lányok"  a maguk szórakoztatására írták őket. Semmi felesleges díszítés, speciális effekt, csak az önfeledt zenélés, az egyelőre kicsi, ám lelkes rajongótábor nagy örömére.

 

Shawnee és Missi első közös albuma 2008-ban jelent meg, és a sokatmondó It's Ok to Be Happy címet kapta. Szomorúan konstatáltam, hogy egyszerű, magyar halandók számára még nem hozzáférhető az anyag, de reménykedem egy szebb jövőben. Úgy érzem, jókor talált meg ez a zene, kellett már egy kis pozitív életérzés. Mókás, hogy ezt éppen a Fűrésznek köszönhetem, ami minden, csak nem kedves és megnyugtató. Annál inkább igaz ez a Smith and Pyle eddigi életművére, aminek darabjait egyéb forrás hiányában a Youtube-ról, valamint Myspace oldalukról ismerhetjük meg. Ha valaki korábban azt mondja, hogy én egy enyhén countrys beütésű zenéért fogok lelkesedni, valószínűleg furán néztem volna rá, most mégis megtörtént.

 

Persze épp elég messze van ez a klasszikus countrytól ahhoz, hogy hallatára ne fussak ki a világból. Az énekhangot a két hölgy közösen szolgáltatja, számonként eltérő arányban, a kíséretben pedig besegít nekik még néhány szimpatikus fiatalember. A banda, mivel még nem tett szert zajos nemzetközi sikerre, elég időt tud fordítani a rajongóira, akikkel már szinte családias kapcsolatot alakított ki. Alig várom, hogy nyerjek a lottón, és végre elmehessek egy koncertjükre. Amíg nem következik be a csoda meg kell elégednem pár neten elérhető felvétellel, melyeket melegen ajánlok mindenkinek.

 Too Damn Tired

 

 

Sugar

 


Szólj hozzá!

Címkék: zene film kultúra rock country fűrész jigsaw amanda shawnee smith smith and pyle missi pyle


A bejegyzés trackback címe:

https://cseppetsembolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr21110260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása